Svarvargatan 2, SE-112 49 Stockholm +46 (0)8-651 84 26 info@filmform.com Newsletter MORE

HIDE

2019 March 17, 2019

IN SWEDISH

Walden visar: Colectivo Los Ingrávidos

Colectivo Los Ingrávidos

Colectivo Los Ingrávidos är ett kollektiv av filmare och aktivister huvudsakligen baserade i och runt Mexico City. Deras arbete kännetecknas av ett både radikalt formarbete och ett direkt svar på den politiska turbulens, det våld och den korruption som är en högst påtaglig realitet i det mexikanska samhället. Massförsvinnanden, politisk och militär korruption och kvinnlig könsrensning – femicide – är några ämnen som kollektivet uppehåller sig vid.

I ett formarbete som kombinerar element från 60-talets avantgardefilm (16mm-film, handhållen kamera, klippning direkt i kameran, etc), huvudsakligen i dess Nordamerikanska tappning, de radikala strömningar av filmskapare och filmkollektiv som uppstod i Latinamerika under andra halvan av 6o-talet, plus ett påtagligt gehör för samtidens politiska turbulens, lyckas Colectivo Los Ingrávidos frambringa ny energi och agitatorisk resonans som framtvingar frågor om vad en politiskt slagkraftig film kan vara idag.

Under denna kväll på Filmform visar Walden ett urval av kollektivets omfattande arbete, och visningen pågår ca 70 minuter. En av kollektivets representater kommer att vara närvarande för diskussion och frågor.

OBS: evenemanget är gratis men föranmälan krävs då antalet platser är begränsat.
OSA till red@magasinetwalden.se för att säkra en plats till visningen.

Välkomna!

SHOW ALL PAST EVENTS