Svarvargatan 2, SE-112 49 Stockholm +46 (0)8-651 84 26 info@filmform.com MORE

HIDE

2021

IN SWEDISH

Annika von Hausswolff i retrospektiv på Moderna Museet

Annika Elisabeth von Hausswolff, The Photographer, 2015. © Annika Elisabeth von Hausswolff

Slap Happy visas som loop i vårens stora retrospektiv över Annika von Hausswolffs konstnärskap på Moderna Museet. Utställningen vid namn Alternativ sekretess tar plats mellan 20 mars och pågår fram till 30 maj. Curator för utställningen är Anna Tellgren.

Filmprogram:
Verk ur Filmforms distributionskatalog

Slap Happy

Lotta Antonsson & Annika Hausswolff, von

1995, 00:09:00

Pressrelease från Moderna Museet

Våren 2021 presenterar Moderna Museet utställningen Alternativ sekretess med Annika von Hausswolff (född 1967) – från och med nu Annika Elisabeth von Hausswolff. Utställningen blickar bakåt såväl som ställer sig i nutiden och framhäver bredden i ett konstnärskap som under trettio år utmanat och fascinerat en stor och insatt publik. Annika Elisabeth von Hausswolffs konst har uppmärksammats och analyserats i en lång rad publikationer och genom sina många projekt har hon fortsatt att utveckla sina idéer. Alternativ sekretess omfattar ett hundratal verk från hela hennes karriär samt några nya verk som skapats för denna presentation. Annika Elisabeth von Hausswolff har också bjudits in till att göra ett personligt urval ur Moderna Museets samling. Dessa verk kommer att presenteras som en självständig del av utställningen och samtidigt stå i dialog med konstnärens egna.

Read moreRead less
IN SWEDISH

Interbeing i vårens utställning på Rikstolvan

Rikstolvan - Logo

Interbeing av Martina Hoogland Ivanow visas som installation i Rikstolvans vårutställning som pågår mellan 2 april till 16 maj. Curatorer för utställningen är Bea Tigerhielm och Staffan Julén.

Filmprogram:
Verk ur Filmforms distributionskatalog

Interbeing

Martina Hoogland Ivanow

2018, 00:10:40

VÅRUTSTÄLLNING 2/4 – 16/5

Den 2 april öppnar vi Rikstolvans konsthall för säsongen och visar film, fotografi och skulptur. På grund av pandemiläget släpper vi endast in ett begränsat antal besökare i taget via förbokning. Klicka på knappen nedan och välj dag och tid när du vill komma.
Utställningen visas hela påskveckan och sedan helger t.o.m. den 16 maj. Kaféet serverar lättare lunch och fika under konsthallens öppettider.

2/4-11/4 kl 12.00-16.00
12/4-16/5 fre-sön kl 12.00-16.00
info@rikstolvan.se | +46 735 91 91 36 | www.rikstolvan.se

MARTINA HOOGLAND IVANOW

Filmen Interbeing bygger på en icke-linjär dokumentation av sociala strukturer och deras olika tillvägagångssätt för tillit och rädsla. Kameran använder en värmeskugga som är synlig vid och efter fysisk beröring, värmen förblir, som spår av yttersta gemensamhet i försök att få direktkontakt, såväl som offentliga vardagliga möten.

Read moreRead less
IN SWEDISH

Filmform titlar på An Ordinary Day Film Festival

AODFF - Poster

LOADING
SHOW UPCOMING EVENTS