Svarvargatan 2, SE-112 49 Stockholm +46 (0)8-651 84 26 info@filmform.com Newsletter MORE

HIDE

2024 April 12, 2024

Konstnärsdag med Axel Petersén på FIlmform

Axel Petersen

Fredagen den 12 april ger Axel Petersén en introduktion till Filminstitutets stödsystem utifrån sin nya roll som konsulent för kortfilm och nya format – med många år som filmskapare i det överlappande fältet mellan bildkonst och film.

Axel Petersén har sedan millenieskiftet varit verksam som manusförfattare, konstnär och regissör med fokus på rörlig bild. Bland hans långfilmer kan nämnas Avalon (2011), Toppen av ingenting (tillsammans med Måns Månsson, 2018) och Syndabocken (2023). Flera av Axel Peterséns verk finns sedan många år representerade i Filmforms distributionskatalog. Uppdraget som konsulent för kortfilm och nya format innebär bland annat att lyfta fram nya röster och utmana de filmiska gränserna. Axel är utbildad i filmregi, fri konst och konsthistoria bland annat på FAMU, Academy of Performing Arts i Prag och Kungl. Konsthögskolan i Stockholm. Flera av hans filmer har visats och nominerats till priser, både i Sverige och internationellt.

Innan och efter Axel Peterséns genomgång finns möjlighet att träffa Filmforms medarbetare, ställa frågor och lämna in kompletterande material (såsom kontrakt, master-och visningsfiler samt texter, porträtt och stillbilder).

OSA gärna till info@filmform.com för att säkra en plats till genomgången.

PROGRAM

13.00: Dörrarna öppnas, Filmform bjuder på fika

14.00 – 15.30: Presentation med Axel Petersén

15.30 – 17.00: Öppet hus

SHOW ALL PAST EVENTS