Svarvargatan 2, SE-112 49 Stockholm +46 (0)8-651 84 26 info@filmform.com Newsletter MORE

HIDE

2020 May 2, 2020

IN SWEDISH

Erosion – Videovandring på Gotland

Poster - Erosion

Flera verk ur Filmforms samling av konstnärerna Aleksander Johan Andreassen, Håkan Berthas, Lars Arrhenius och Johannes Müntzing ingår i den unika videovandringen Erosion som genomförs i Tjaukle på Gotland, lördagen den 2 maj. För mer information om visningen, se beskrivning från arrangörerna under “Read More”. Programmet har curerats av Isak Mozard.

Filmprogram:
Verk ur Filmforms distributionskatalog

1

Stille dag

Aleksander Johan Andreassen

2013, 00:08:22

2

Atom by Atom

Håkan Berthas

1999, 00:08:00

3

Habitat

Lars Arrhenius

2006, 00:08:30

Videovandring – Tjaukle – Erosion

På kvällen den andra maj är alla välkomna att under ett par timmar uppleva en tillfällig videobaserad händelse vid Tjaukle, Viklau, Gotland.

Vid Tjaukle rör sig strömmen fritt och slingrande genom skogen. I samspel mellan vatten och jord förändras långsamt åns riktning och det omkringliggande landskapet tillsammans. För händelsen har sex videoverk valts ut som på olika sätt berör “erosion”.

Inbjudna konstnärer är: Annika Eriksson, Aleksander Johan Andreassen, Håkan Berthas, Lars Arrhenius & Johannes Müntzing, Ricard Estay och Camilla Edström Ödemark.

Händelsen är ett fristående och uppluckrat curatoriell och teknisk försökt av visningskonceptet Videovandring och genomförs inom ramarna för examensprojekt vid Akademin Valand i Göteborg.

Samtliga videoverk har en längd runt 10 minuter och visas i kontinuerlig loop, så det är möjligt att ansluta till händelsen fritt under hela perioden. Med anledning av pågående situation är det positivt om besök sker utspritt, ni som har möjlighet får gärna komma lite senare mot natten för att undvika trängsel, då även vandringen upplevs bäst i viss avskildhet. Max 49 personer på området samtidigt.

Ta gärna med en ficklampa då området ej är belyst, men håll den gärna avstängd i högsta möjliga mån under händelsen. Det finns tyvärr inga faciliteter på plats, men något enkelt att dricka kommer att erbjudas.

Vid dåligt väder kan händelsen bli flyttad till annat tillfälle.

Samåk gärna eftersom det är smart, kollektivtrafiken gör det svårt för människor i centralorter att ta sig till händelser och det finns lite dåligt med parkeringsplatser.

Informationen uppdateras kontinuerligt, ändringar av innehåll kan ske.

Tack till Stiftelsen Filmform, Göteborgs Universitet och medverkande konstnärer.

Välkomna!

Read moreRead less
SHOW ALL PAST EVENTS