Svarvargatan 2, SE-112 49 Stockholm +46 (0)8-651 84 26 info@filmform.com Newsletter MORE

HIDE

2022 June 10, 2022

IN SWEDISH

Cinema Frankfurt Presenterar: MDMA

MDMA, Tao Lin & Megan Boyle, 2011

Den 10 juni presenteras verket MDMA av Tao Lin & Megan Boyle av Antikvariat Frankfurt på Filmform. Visningen av MDMA utgör del 1 i filmprogrammet CINEMA Frankfurt där filmer som på olika sätt knyter an till antikvariatet visas och kontextualiseras. Curatorer för programmet är författarna Elis Monteverde Burrau och Ludvig Köhler i samarbete med Filmform.

FILMPROGRAM:

MDMA, Tao Lin & Megan Boyle, 2011, 115 min

“MDMA (2011) är ett filmexperiment gjort på en tagning som börjar med att Lin och Boyle tar titeldrogen och, i vad som förefaller vara en oklippt tvåtimmarstagning, vandrar runt planlöst på Manhattan, åker fel i tunnelbanan och avslutar med att på ett sarkastiskt ironiskt sätt fråga ut varandra i pariserhjulet inne på Toys ‘R Us på Times Square.” – ur programtexten på Ubuweb.

Filmen presenteras av Elis Monteverde Burrau som, mer eller mindre mumlande, framför en reviderad version av den stora, ännu opublicerade, Mumblecore-essän.

Om:
Antikvariat Frankfurt är ett kvasilitterärt EMOGONZO-kollektiv, en patafysisk mässarrangör, en ofrivillig tankesmedja samt en ambulerande bokhandel utan adress.

– Antikvariat Frankfurt

Read moreRead less
SHOW ALL CURRENT EVENTS