Svarvargatan 2, SE-112 49 Stockholm +46 (0)8-651 84 26 info@filmform.com Newsletter MORE

HIDE
IN SWEDISH

Blu-ray release för Call to Mind med filmer av Gunvor Nelson

Back - Call to Mind

Xklub #6 Blu-ray release på Fylkingen 5 december 2014, 19:00-23:00

Call to Mind – Filmform ger ut en Blu-ray med fyra verk av konstnären och experimentfilmaren Gunvor Nelson samt tillhörande katalog med texter av Astrid Söderbergh Widding, Susanne Skog, Steve Anker och John Sundholm.

Blu-ray-utgåvan Call to Mind släpps på fredag den 5 december i närvaro av Gunvor Nelson under en kväll på Fylkingen i Stockholm. Eventet arrangeras av Filmform i samarbete med BLOT och XKlub. Kvällen innefattar en filmvisning följd av samtal med Gunvor Nelson, bokbord med Blu-ray-släpp till release-pris, bar och avslutas med en exklusiv audiovisuell live-performance med Gunvor Nelson och ljudkonstnären Jean Louis Huhta.

Call to Mind innehåller filmerna MY NAME IS OONA (1969), TIME BEING (1991) och RED SHIFT (1984), en trilogi med familjen som tema. TRUE TO LIFE (2006) fungerar som en fristående kommentar till de övriga filmerna. Gunvor Nelsons verk har visats på Moderna Museet i Stockholm, MoMA i New York och andra prestigefulla institutioner, cinematek och festivaler. Nu gör Filmform ett urval av hennes filmer tillgängliga på Blu-ray. Nelson (f 1931) har under åren skapat ett trettiotal filmer och videoverk. 1953 flyttade hon till Kalifornien men bor och verkar sedan 1993 i sin födelsestad Kristinehamn.

Call to Mind släpps den 5 december i närvaro av Gunvor Nelson under en kväll på Fylkingen i Stockholm. Eventet arrangeras av Filmform i samarbete med BLOT och XKlub. Kvällen innefattar en filmvisning följt av samtal med Gunvor Nelson, bokbord med Blu-ray-släpp till release-pris, bar med lounge DJ och avslutas med en exklusiv audiovisuell live performance med Gunvor Nelson och Jean-Louis Huhta.

Plats: Fylkingen
T-bana: Mariatorget (uppgång Torkel Knutsons gata)
Adress: Söder Mälarstrand 27 (ingång från Torkel Knutsons gata 2 genom valvet, över parkeringen)
Tid: 5 december 2014, 19.00 – 23.00

Fri entré

Program: 
19.00: Filmvisning av TRUE TO LIFE
20.30: Samtal mellan Gunvor Nelson och Roberto N Peyre, konstnär och MA i Aural- & Visual Cultures, Goldsmith.
21.30: NOW IT’S HERE, NOW IT’S NOT – audiovisuell performance med Gunvor Nelson och ljudkonstnären Jean-Louis Huhta.

SHOW ALL RECENT NEWS